top of page
  • Yazarın fotoğrafıCaner Palandökenler

Tutku ve Cesaret



Tutku senin için ne ifade ediyor? Hayatınızda tutku ile sarıldığınız neler var? Bu bir kadın , bir erkek, bir enstrüman, bir hobi olabilir. Genellikle tutkularının peşinden kişiler her şeyi göze alacak kadar cesurdurlar. Şu an hayatınızda tutku ile sarıldığınız şeyler hiç yok ise biraz düşünmenizde fayda var .

Size tutkuları olan ama parası olmayan insanlardan söz edebilirim. Wilbur ve Orville Wright kardeşler. İlk pilotlu ve kontrollü uçuşun icadını gerçekleştirdiler. Bisikletçiydiler. Ellerinde Amerika tarafından ciddi bir para kaynağı yoktu . Defalarca denediler . Tutkuları ve inançları hayat amaçları olmuştu . İlk uçuşları 12 saniye sürdü. Sonrası malum…Tutkuları ve inançları dünyayı değiştirdi.

ABD’de siyahların özgürlük mücadelesinde sembol olmuş, Martin Luther King’. “Bir hayalim var” konuşmasını 200 bin insana aşkın kişi dinledi. O zamanlar mail yoktu , teknoloji bu kadar iyi değildi. M.L.King’in tutkusu ve hayali aslında kendilerinin tutku ve hayaliydi . Unutmayın konuşmanın adı bir planım var konuşması değildi . Bir hayalim var !!!

Wright kardeşlerin bir icat ile , King’in bir ırk ile ilgili hayali vardı. Tutkular hayale , hayaller tutkuya dönüştü. Hayatlarının temel nedenini bulmuş kişilerin önünde pek az şey durabilir. Cesaret yürekten gelir de ondan.

Eğer uğrunda her şeyini vereceğin bir amacın, idealin ve cesaretin yok ise tekrar düşün…

Şimdi bir kalem al ve bu soruları yaz . Sonra da sorulara cevap ver. Hadi üşenme. Değerlerim neler ? Hayatımda tutku ile sarıldığım neler var ? Hayatımda neleri değiştirmek istiyorum ?

Unutma : Kendi tutku ve hayallerini yaşamak başkalarının ayak kokularını takip etmekten iyidir.



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page